11 AÄŸustos 2011 PerÅŸembe

Anonymous Facebook’a SavaÅŸ Açtı




RESÄ°M: resim.thgtr.com

Anonymous isimli uluslararası bilgisayar korsanları aktivist grubu, 5 Kasım’da Facebook’a saldırıda bulunacağını yazılı ve videolu olarak duyurdu.


Anonymous daha önceden Pentagon, Visa ve Amazon gibi bazı büyük hedeflere saldırılar düzenlemiÅŸ ancak saldırıların yapılacağı Facebook’taki gibi 3 ay önceden duyurulmamıştı. Bu duyurunun 3 ay önceden yapılmasının nedeni olarak Anonymous’un kendi sosyal ağı olan AnonPlus’ı oluÅŸturmak için 18 Temmuz’da gerçekleÅŸtirdiÄŸi duyuru gösteriliyor. Business Insider’da yer alan habere göre, Google+ grubun profil ve e-mail hesaplarını silmiÅŸ, bu da gözlerin AnonPlus.com’a çevrilmesine neden olmuÅŸtu.


Anonymous’un tam geliÅŸmiÅŸ bir sosyal aÄŸ lanse edeceÄŸini farzedersek, Facebook’a yapılacak herhangi bir saldırı, sinsi bir pazarlama taktiÄŸi haline gelecektir. Belki de Anonymous, saldırı sonunda gerçekten Facebook’u ortadan kaldırarak (!) 5 Kasım’da kendi sosyal ağını baÅŸlatacak.


‘V for Vendetta’ filminin efsanevi repliklerinden biri olan “Remember remember the 5th of November” dan yola çıkan Anonymous’un bu zamana kadarki en büyük saldırısını gerçekleÅŸtireceÄŸi söyleniyor.


Anonymous Videoda Ne Söylüyor? 


Anonymous tarafından yayınlanan videoda Facebook’un kiÅŸisel bilgileri devlete sattığı ve bilgi güvenliÄŸi ÅŸirketlerine gizli eriÅŸim imkanı saÄŸlayarak tüm dünyada insanlar üzerinde casusluk yapılmasını saÄŸladığını belirtiyor. Facebook üzerinde yapılan her ÅŸeyin sitede kaldığı ve hesap silmenin imkansız olduÄŸu, hesap silinse bile büyün bilgilerin sitede kaldığı ve istenildiÄŸi zaman kurtarılabileceÄŸi söyleniyor.

Videodaki en çarpıcı nokta ise Facebook kullanıcılarının hesaplarını daha özel yapmak için gizlilik ayarlarını deÄŸiÅŸtirdiklerine inanmalarının yanılsamadan baÅŸka bir ÅŸey olmadığı, Facebook’un sizi ailenizden daha iyi tanıdığı belirtiliyor.


“Ayaklanmalar devam etmektedir. Bu geleceÄŸin gizlilik ve aleniliÄŸi konusunda bir savaÅŸ deÄŸildir. Bu bir tercih ve bilgilendirilmiÅŸ onam savaşıdır.” Diye sözlerini sürdüren Anonymous, Facebook’un kullanıcılara seçenek sunduÄŸunu fakat bunun tümüyle sahte olduÄŸunu ve kullanıcıların yanlış olana inandırılarak üzerlerinden para kazandığını söyledi.

sosyalmedya.co

0 yorum: