16 Eylül 2011 Cuma

KARABASAN

Yine perdemi kapatmıştım sokak lambasından odama süzülen ışığı önlemek için. Her zamanki gibiydi dün akşamda uyumak için yatağa girişim. Odam karanlık ve ürperticiydi. Gecenin sessizliği hiçbir mânâ ifade etmiyordu, anlamsız bir sessizlikti yani. Kalbimi sıkıştıran kasvet ve huzursuzluğum etrafta kimse olmamasına rağmen sanki odamda yalnız değilim hissini veriyordu ama tüm bunlara rağmen uykuya yenik düşmüş her zamanki gibi yastığa ramak kala uykuya dalıvermiştim.


Uyuyordum... Ama içimin huzursuzluğu uyandırmıştı beni ve öylece bekliyordum tekrar uyuyup, kalkmam gereken saate kadar uyuyabilmek için. Birden gariplik hissetmeye başladım. Vücudumdaki bütün tüyler ürpermiş hatta ve hatta saçlarım bile dikilmişti. 


Yüzüstü yatıyordum yatağımın duvardan tarafında. Tüylerimin ürpermesinden sonra yatağımın odaya bakan tarafından gelen bir şey sanki iki eliyle yatağımın kenarına yüklenmişti. Dolayısıyla yatağım baskı olan yere doğru çöktü. Tabiî ki ben de yatağın ezilen tarafına ister istemez kaydım. Kaymamla birlikte ensemde sanki derin derin soluyan bir ejderhanınki kadar kuvvetli ve sıcak nefes alış verişlerini hissettim.


Bu korku ve ürperti beni can havliyle ve hışımla yatağımın yüklenilen tarafına, ne olduğunu bilmediğim varlığa yumruğumu var gücümle sallayarak döndürdü...

Uyandığımdan bu esnaya kadar olan anlık zaman diliminde yaşadıklarım bunlardı ya hissettiklerim? Ürpertiyle vücudumun diken gibi olan tüm tüylerinin yanı sıra her tarafımdan buz gibi ter fışkırmış ve yatağımın çarşafı sırılsıklam olmuştu. Kalbim ise bir G3 piyade tüfeği seriliğinde atıyordu.


Var gücümle yumruğumu, arkamda dehşet verici nefesini hissettiğim varlığa öldürmek için savurmuştum ama yumruğum boşa gitti çünkü arkamdaki bir anda o öldürücü yumruğu yememek için sanki bir sihirbaz gibi ya da olağanüstü bir varlık gibi ortadan kaybolmuştu. 


Her ne ile karşı karşıyaydım bilmiyorum ama bu şey bana çok kötü dakikalar yaşattı. Bu gibi olaylar rüyalarda insanın başına gelir biliyorum ama ben de uyanık olduğumdan eminim. Arkamda biri vardı biliyorum...


Cemil ÖZCAN

7 yorum:

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

bir daha üzerini tam ört Cemilcim
zira bir yerlerin açık kalmış olabilir :))

Uğur Böceği dedi ki...

Kötü bir gece geçirmişsin...Tekrarı olmaz inşaAllah...

Gacangura dedi ki...

Aynur (Küçük Hala): :D çok güldüm yorumuna...

Uğur Böceği: Allah kimsenin başına vermesi.

Adsız dedi ki...

Bence yatağında yemek yemeyi bırak :D
Zira annem hep der: "Yatağında yemek kırıntısı olursa karabasanlar gelir seni korkutur."
O yüzden hiç yatağımda yemek yiyemedim. Hiç karabasanda görmedim.Düşünce komik ama uygulamaya değer :))

Gacangura dedi ki...

hayır düşünce komik değil. bu konuda hakılısın. ben de öyle öğrendim. yatakta yemek yenmemesi gerektiğini biliyorum. ne o gece ne de ondan önce yemek yemedim...

AslıASLI dedi ki...

Yorumlar oldukça esprili ama yaşadıklarınız öyle degil. Bu ilk kezmi oldu merak ettim?

Yaşadıgınız şeyin adı Uyku Felci..ben çok uzun yıllar yaşadım..Kötüdür ve kötüdür işte..

Bir daha olmaz umarım, geçmiş olsun..

Gacangura dedi ki...

Asli: Tesekkur ederim. Evet ilkti ve umarim son olur cunku neler yasadim bilen bilir...